Radosavljević: Dokaz da je cela Srbija uz nas

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radosavljević: Dokaz da je cela Srbija uz nas

Trinaest načelnika okruga iz centralne Srbije i Vojvodine koji su stigli na Kosovo uputili podršku Srbima pred prestojeće lokalne izbore i istakli da su spremni da daju svoj doprinos u tom pravcu. Ovo je podrška koja nam puno znači, ovo je još jedan dokaz da je cela Srbija uz nas, rekla načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević izjavila je večeras u Dečanima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je ohrabrena podrškom kolega iz centralne Srbije i Vojvodine koji se nalaze u poseti pokrajini pred predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

Trinaest načelnika okruga iz centralne Srbije i Vojvodine koji su danas stigli na Kosovo, a večeras u manastir Visoki Dečani, uputili su podršku Srbima pred prestojeće lokalne izbore i istakli da su spremni da daju svoj doprinos u tom pravcu.

"Ovo je podrška koja nam puno znači, ovo je još jedan dokaz da je cela Srbija uz nas, kako cela država tako i činovnici Srbije, apsolutno svi", rekla je Radosavljević Tanjugu u porti manastira Visoki Dečani.

Načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković podsetio je danas ranije na izjavu patrijaha Pavla i rekao da "ako je već to tako, hajde da izađemo svi (na izbore) i da pokažemo da na ovim prostorima žive Srbi i da nas ima mnogo".

Ako se od nas iz centralne Srbije očekuje da učestvujemo u svemu ovome mi ćemo dati svoj doprinos, rekao je Cvetković, dodajući da ne zna kakav će ishod biti nakon izbora 3. novembra ali da ne treba da propustimo priliku da ovaj deo sačuvamo i da sačuvamo Kosovo kao naše.

Kandidat za predsednika opštine Leposavić na listi "Srpska" Dragan Jablanović izjavio je da mu je drago što su danas dobili podršku od svih načelnika za predizbornu kampanju koju vodi "Srpska", kako bi zadržali Srbiju na ovim prostorima.

"Ovo je za nas istorijski trenutak, smatramo da ako sada ne podržimo Srbiju, Srbija neće imati druge prilike i mehanizme da zaštiti svoj narod na teritoriji južne pokrajine. Nadam se da se posle trećeg novembra nećemo deliti na sever i jug i da će to biti jedna Srpska zajednica opština", rekao je on.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić izjavio je da i ovom posetom Kancelarija za Kosovo i Metohiju ostvaruje svoju misiju da se Srbija približii i bude uvek na Kosovu i Metohiji, da ta veza nikako ne bude labava i prekinuta.

Jako je važno što su predstavnici Srbije, načelnici okruga iz centralne Srbije došli na Kosovo da se uvere u stanje u pokrajini i da svojim prisustvom moralnom a nadamo se i drugom vrstom pomoći učine sve da KiM procveta.

Narod koji ovde živi to zaslužuje i neposredno o tome treba da odlučuje, istakao je Krlić .

"Poseta načelnika iz centralne Srbije je u funkciji podrške svim Srbima na Kosovu i Metohiji da uzmu sudbinu u svoje ruke i urade sve kako bi sutra mogli da još više otvore vrata svima nama u centralnoj Srbiji, da možemo još više da pomažemo i činimo sve ono što je Srbija do sada radila za prostor Kosova i Metohije. Mislim da je preuzimanje lokalne samouprave pravi trenutak da te veze i još više učstvrstimo", rekao je Krlić.

Posetu Kosovu načelnici okruga iz centralne Srbije i Vojvodine započeli su u sredu susretom u zgradi opštine Leposavić i sa kandidatima za gradonačelnike za četiri opštine na severu Kosova sa liste "Srpska".

Nakon Leposavića večeras su boravili u manastiru Visoki Dečani a drugog dana posete, u četvrtak, oni će obići Pećku Patrijaršiju, konak i vinicu manastira Visoki Dečani u Velikoj Hoči, Bogosloviju u Prizrenu i Štrpce.

U petak, 18. oktobra, načelnici okruga iz centralne Srbije i Vojvodine posetiće manastir Gračanicu. Posetu Kosovu i Metohiji načelnici okruga će završiti obilaskom Gazimestana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.