Putnica sa srpskom ličnom kartom vraćena

Izvor: Akter, 15.Dec.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnica sa srpskom ličnom kartom vraćena

Radio Kim iz Čaglavice javio je danas da je jednoj putnici, koja je iz centralne Srbije putovala na Kosovo i Metohiju, nije dozvoljeno da pređe administrativni prelaz Merdare, jer nije imala kosovsku ličnu kartu

Ona je, naime, imala ličnu kartu izdatu u Policijskoj upravi Priština u Niškoj Banji.

„Ona je uredno platila kartu do Prištine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << medutim, kada su videli da nema kosovsku licnu kartu nisu joj dozvolili da prede Merdare“, receno je ovom radiju u turističkoj agenciji” Kimco” iz Gračanice.

Od ponoći je na prelazima važi uredba po kojoj je zabranjen ulazak na Kosovo svim osobama koja imaju srpske lične karte, a žive na teritoriji Kosova. Ova odluka se, međutim, ne sprovodi na svim prelazima između Kosova i centralne Srbije.

Putnici ali i autoprevoznici zateceni su novom uredbom, a iz Kancelarije za KiM kažu da pažljivo prate situaciju i da ce reagovati u zavisnosti od razvoja dogadaja.

Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je ranije danas da Beograd pažljivo prati situaciju na prelazima sa Kosovom povodom spekulacija da građanima sa ličnim kartama izdatim od MUP-a Srbije nije dozvoljeno da uđu u južnu srpsku pokrajinu.

"Tačno je da su se pojavile određene spekulacije o promeni režima na integrisanim prelazima. Pažljivo pratimo situaciju i reagovaćemo zavisno od razvoja događaja u toku dana. Budite sigurni da ukoliko bude nekih promena koje nisu u skladu sa sporazumom Srbija kao ni dosada neće ćutati i da ćemo zaštiti interese naših građana," rekao je Đurić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.