Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 16:57

Puhovski: "Oluja" je prouzrokovala etničko čišćenje

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da nema sumnje da je vojno-policijska akcija "Oluja" prouzrokovala etničko čišćenje jer, kako kaže, o tome govore procenti i da je Srba tri puta manje nego što ih je bilo, što se ne događa prirodnim, populacijskim kretanjima.
"Ali to je rezultat hrvatsko-srpskog pritiska. Hrvatska je htela što više teritorija sa što manje Srba, a (Slobodan) Milošević što više Srba za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo i kako bi iskoristio to za propagandu, gde je bio u lošijem položaju u odnosu na Hrvatsku", kaže Puhovski.
Ističe da bi bilo bi zdravo, dobro i logično da se odnosi Hrvatske i Srbije odvoje od odnosa Hrvatske i srpske manjine u Hrvatskoj.
"Od 'Oluje" Hrvatska je superiornija od Srbije i ne znaju ni jedni ni drugi s time izaći na kraj", naveo je Puhovski u izjavi za zagrebačku TV N1.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Puhovski: "Oluja" je uzrokovala etničko cišćenje

Izvor: Blic, 11.Avg.2020

Nema sumnje da je vojno-policijska akcija "Oluja" uzrokovala etničko čišćenje jer o tome govore procenti i da je Srba tri puta manje nego što ih je bilo, što se ne događa prirodnim, populacijskim kretanjima, kaže hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.