Prve optužnice za zločine OVK početkom 2016.

Izvor: Mondo, 13.Maj.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve optužnice za zločine OVK početkom 2016.

Prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova biće objavljene početkom 2016. godine, najavio specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.

Foto: Ilustracija

Žbogar je prištinskoj televiziji "Kohavižn" rekao da ne zna ko su optuženi, ali je istakao da će prve optužnice biti objavljene početkom iduće godine.


Prema rečima Žbogara, formiranje Specijalnog suda je neophodnost, kako bi se time "očistila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << borba OVK".

"Specijalni sud će očistiti borbu OVK, jer već dugo vremena to stoji kao crni oblak ili kao omča oko vrata Kosovu", rekao je Žbogar.

On je dodao da, s obzirom da je u izveštaju Dika Martija obuhvaćena i Albanija, kao i još neke zemlje, Euleks nije imao mandat da se bavi time.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Žbogar: Optužnice pred Specijalnim sudom početkom 2016.

Izvor: Studio B, 13.Maj.2015

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je danas da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK, biti objavljene početkom 2016. godine...On je, gostujući u emisiji Rubikon na prištinskoj televiziji "Kohavižn", rekao da ne zna ko su optuženi, ali...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.