Protest u Prištini:Traže oslobađanje Dreničke grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Prištini:Traže oslobađanje "Dreničke grupe"

Građani, saborci i lideri organizacija proizašlih iz sukoba na Kosovu protestovali su danas ispred Palate pravde u Prištini, zahtevajući da bivši komandanti Oslobodilačke vojske Kosov) Suljejman Seljimi i Jahir Demaku budu pušteni na slobodu, preneo je KoSSev.

Seljimijev advokat, Tom Gaši, rekao je da je njegov klijent nepravedno i iz političkih razloga u zatvoru.

Predsednik Udruženja porodica mučenika Džavit Jašari zatražio je puštanje bivšeg komandanta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << OVK.

Oslobađanje je tražio i predsednik Udruženja porodica mučenika Džavit Jašari, a Seljimijev saborac i organizator protesta Arton Hoti rekao je da je Seljimi u zatvoru tri meseca bez ikakvih prava,

U protestu je učestvovao je i bivši gradončelnik Srbice Sami Ljuštaku.

Demonstranti su se mirno razišli, a organizatori su najavili nove proteste sve dok "Drenička grupa" ne bude puštena iz zatvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.