Protest u Pomoravlju zbog nepotizma u opštini

Izvor: TvojPortal.com, 14.Dec.2011, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Pomoravlju zbog nepotizma u opštini

VRBOVAC, Vitina, 10. decembra 2011. (Beta) - Nekoliko desetina Srba već danima blokira ulaz u zgradu opštine Vitina i predškolske ustanove "Djurdjevak" u kosovskom selu Vrbovac u kojem žive Srbi, zahtevajući poništavanje konkursa za prijem radnika u obdanište, kao i ostavku predsednika opštine Srećka Spasića koga optužuju za nepotizam i druge nepravilnosti u radu.


Spasić je negirao ove navode i rekao za Betu da protestom i blokadom zgrada obdaništa i opštine Vitina >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << koja izmesteno radi u obližnjem Vrbovcu rukovode "oni koji žele da ukinu srpske institucije na Kosovu".
Učesnici protesta su kazali izveštaču Bete da je neposredan povod za blokadu bilo nezadovoljstvo dela mešstana načinom izbora radnika u obdanište "Djurdjevak", jer medju primljenima nisu i stanovnici sela Vrbovac, Grnčar i Mogila u kojima ima, kako su rekli, više od sedamdeset mladih školovanih ljudi.
Učesnik protesta Živojin Perić rekao je za Betu da je predsednik opstine Srećko Spasić naneo nepravdu meštanima Vrbovca tako što je "zapošljavao i gradio kuće rodjacima i prijateljima, a i jednokratna i socijalna pomoc deljena je preko poznanstva".
Predsednik opštine Spasić je, medjutim, rekao Beti da je i Perić, koji ga kritikuje, jedan od ljudi kojima je opština finansirala materijal za gradnju kuće.
Okupljeni Srbi u protestu zatražili su poništavanje konkursa za prijem radnika u obdanište i da predsednik opštine podnese ostavku, kao i da će protestovati sve dok ti zahtevi ne budu ispunjeni.
Oni su rekli da u Vrbovcu ima vise porodica koje nemaju nikakva

pomoravljenepotizamvitina
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.