Produžen pritvor srpskim policajcima sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor srpskim policajcima sa Kosova i Metohije

Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za 11 Srba koji su 28. maja zbog navodne korupcije uhapšeni u akciji specijalnih jedinica prištinske policije ROSU, koje su nelegalno upale na teritoriju opštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije.

"Pritvor im je produžen za još dva meseca", rekao je za Tanjug branilac jednog od osumnjičenih Srba, Dejan Vasić.

Ovi Srbi, pripadnici kosovske granične policije, u pritvoru su već pet meseci bez optužnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Pored njih, u istom je slučaju uhapšeno i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, kao i jedna žena koja je naknadno uhapšena.

Jedinice ROSU prilikom nelegalne akcije su primenile prekomernu silu protiv srpskih civila, ne samo protiv osumnjičenih već i protiv građana srpske nacionalnosti koji su se tu zadesili.

Među brutalno prebijenima tokom ove akcije našao se čak i pripadnik administracije UNMIK-a Mihail Krasnoščenko, kao i Razvigor Cvetić, gluvonema osoba koja je tog dana teško povređena i pretučena na putu od kuće do prodavnice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pritvor srpskim policajcima na KiM produžen za još 2 meseca

Izvor: Blic, 28.Okt.2019

Osnovni sud u Prišštini produžžio je pritvor za 11 Srba koji su 28. maja zbog navodne korupcije uhapššeni u akciji specijalnih jedinica prišštinske policije ROSU, koje su nelegalno upale na teritoriju opšštine Zubin Potok na severu Kosova i Metohije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.