Produbljivanje saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane

Izvor: RTS, 13.Feb.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produbljivanje saradnje Srbije i Kine u oblasti odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poželeo je ambasadorki Kine Čen Bo mnogo uspeha u obavljanju nove dužnosti, uz uverenje da će tokom svog mandata doprineti daljem razvoju ukupne saradnje u oblasti odbrane između Srbije i Kine, kao što je to njen prethodnik Li Mančang činio tokom boravka u Beogradu.
Ministar Vulin je preneo novoimenovanoj ambasadorki da Srbija pruža čvrstu podršku politici jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kine i izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i bezrezervnoj podršci te zemlje Srbiji po pitanju Kosova i Metohije u Savetu bezbednosti UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Vulin je posebno istakao da sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije dobija potvrdu i kroz sve sadržajniju saradnju u oblasti odbrane, koja prati ukupnu saradnju dve zemlje.
Ambasadorka Bo istakla je da je saradnja u oblasti odbrane razvijena, da su postignuti dobri rezultati i da očekuje njen dalji razvoj.

Tokom razgovora, ambasadorka Bo prenela je pozitivne utiske o učešću ministra Vulina na Sjangšan forumu, naglasivši da je izlaganje ministra odbrane privuklo veliku pažnju i odobravanje u NR Kini, imajući u vidu da naše dve zemlje dele slične stavove o međunarodnoj bezbednosti i očuvanju mira u svetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović i Bo u borbi protiv organizovanog kriminala

Izvor: RTS, 13.Feb.2019

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Čen Bo, novoimenovana ambasadorka Kine razgovarali su o saradnji dve zemlje, posebno u oblasti unutrašnjih poslova. . Ministar i ambasadorka razgovarali...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.