Privrednici strahuju: Na severu KiM ima robe, snabdevanje otežano

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici strahuju: Na severu KiM ima robe, snabdevanje otežano

Leposavić -- Osnovnih životnih namirnica i robe poreklom iz Srbije na severu Kosova ovih dana ima.

Zbog kosovske takse od 100 odsto na tu robu i pooštrene kontrole policije ali i ostalih kosovskih službi privrednici u tom delu pokrajine strahuju.

Idealan izlaz iz problema bilo bi ukidanje kosovske takse što bi, kako ocenjuju, otvorilo zatvorena vrata dijaloga između Beograda i Prištine.

"Oseća se poboljšanje snabdevenosti u tri opštine na severu KiM. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, pojačane su kotrole kosovske pogranične policije", priča Zoran Todić, predsednik opštine Leposavić.

Trgovci se snalaze na razne načine. Najčešće odlaze automobilima do centralne Srbije, gde kupe u robu u vrednosti do 150 evra, koliko je odzvoljeno da se prenese preko administrativne linije.

Više u video-prilogu:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.