Priština od večeras nije u karantinu FOTO

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 22:45

Priština od večeras nije u karantinu FOTO

Priština -- Gradonačelnik Prištine saopštio je danas da najveći grad na Kosovu i Metohiji večeras izlazi iz karantina.

"Priština danas izlazi iz karantina. Molim vas i dalje da se ne opuštate, što pažljiviji budete šanse su veće da ćemo što pre popustiti mere. ...opasnost još nije prošla i iako je ovo dobra vest, ostale mere ostaju na snazi. Ostanite kod kuće!", napisao je Špend Ahmeti na "Fejsbuku".

Priština je 11. aprila proglašena zonom karantina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je ođednom u gradu bilo 20 slučajeva zaraženih korona virusom.

Poslednjih dana nije bilo novih slučajeva zaraze u Prištini, a po podacima nadležnih još je aktivan 21 slučaj ranije zaraze.

Ustavni sud Kosova je juče doneo presudu po kojoj su Vlada i Ministarstvo zdravlja u dva slučaja prekršili Ustav jer su bez odluke Skupštine Kosova uveli mere za ograničavanje slobode kretanja građana.

Zato su sva ograničenja slobode kretanja građana bila neustavna, kao i kazne i hapšenje na osnovu tih odluka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.