Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih ljudi

Izvor: Mondo, 06.Dec.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih ljudi"

Od formiranja takozvane vojske Kosova u ovom trenutku opasnije je raspoređivanje trupa prema severu pokrajine, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosmet Milovan Drecun.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Drecun je istakao da Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih i naoružanih ljudi, koji ozbiljno mogu da ugroze srpski narod na Kosovu i Metohiji, koji je, kaže, goloruk.

On je istakao da izjava šefa NATO-a da formiranje "vojske Kosova" Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sprovodi bez saglasnosti Alijanse neće zaustaviti taj proces.

"Vojska Crne Gore na Kosovu, valjda neće biti tenzija"

"Oni imaju 2.500 borbeno osposobljenih ljudi koji imaju automatsko oružje, imaju vozila, tehniku, dva helikoptera. Oni jesu ozbiljan činilac mogućeg ugrožavanja srpskog naroda koji je goloruk", rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

Poverljiv izveštaj o trgovini organima: Albanci svedoci

On je ukazao da oni sada žele samo da formalizuju transformaciju Kosovske bezbednosne službe u vojsku.

Moguća katastrofa, Kinezi, SAD, Putine, pomagajte!

"Usvojiće tri zakona kojima se menja mandat snagama, njihovi zadaci i organizaciona struktura", rekao je Drecun.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih ljudi"

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2018

"Od formiranja takozvane vojske Kosova u ovom trenutku opasnije je raspoređivanje trupa prema severu pokrajine, jer Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih i naoružanih ljudi, koji ozbiljno mogu da ugroze srpski narod na Kosovu i Metohiji, koji je goloruk", izjavio je predsednik skupštinskog Odbora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.