Priština da menja kurs pregovorima sa Beogradom

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština da menja kurs pregovorima sa Beogradom

Priština treba da menja kurs u budućem dijalogu sa Beogradom i da u proces uključi kosovsku skupštinu, ocenjuju analitičari na KiM, prenosi dnevnik "Tribuna"

Oni ukazuju da bi prvo trebalo proceniti koliko su postignuti sporazumi između Beograda i Prištine sprovedeni a zatim razmotriti nastavak dijaloga, jer, kako smatraju, po njima druga runda dijaloga ili tzv. Brisel 2 ne bi imao svrhe.

Analiticar Avni Mazreku je rekao da kosovska strana streba da nastavi dialog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << sa Beogradom jer je to uslov za priblizavanje Kosova u EU. "Kosovska strana treba da menja nešto u politickom kursu u odnosu na to kako je dosada bilo. Dijalog ne treba da se percipira niti koncipira kao privatno pitanje jednog coveka ili dvoje ljudi iz kosovske vlade nego treba da funkcioniše i da se razvija pod mandatom i politickom kontrolom skupstine", rekao je Mazreku, prenosi "Tribuna".

I profesor univerziteta Emrus Ujkani smatra da u dijalog treba uključiti kosovske institucije.

"Smatram da prvo treba pristupiti generalnoj reviziji postignutih sporazuma zajedno sa Evropskom unijom i videti dokle je stiglo njihovo sprovođenje. Naravno da nismo protiv dialoga ali ja smatram da se treba uspostaviti mehanizam kako bi se video dokle je sproveden sporazum sporazum, gde ima zastoja i koliko je ostalo jednoj ili drugoj strani da radi na tom sprovođenju", rekao je Ujkani, navodi list.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"PR treba da menja kurs u dijalogu"

Izvor: B92, 19.Avg.2014

Priština treba da menja kurs u budućem dijalogu sa Beogradom i da u proces uključi kosovsku skupštinu, ocenjuju analitičari na KiM, prenosi dnevnik "Tribuna"...Oni ukazuju da bi prvo trebalo proceniti koliko su postignuti sporazumi između Beograda i Prištine sprovedeni a zatim razmotriti nastavak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.