Priština: Optužnica protiv Todosijevića zbog izjave o Račku

Izvor: B92, 01.Jul.2019, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Optužnica protiv Todosijevića zbog izjave o Račku

Kosovsko tužilaštvo podiglo je optužnicu pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini protiv Ivana Todosijevića, bivšeg ministra na KiM.

Optužnica je podignuta zbog navodnog podsticanja i širenja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, a povodom izjave vezane za slučaj Račak.

Todosijević je, 24. marta ove godine, kao učesnik na građanskom skupu protiv NATO agresije 1999. i sećanje na žrtve te agresije, između ostalog rekao, da je povod za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tzv "humanitarnu katastrofu", bio "masakar u Račku koji je čista izmišljotina".

"Albanski teroristi koji su sve ovo izmislili i počinili su najveće zločine na Kosovu i Metohiji ... Za ovo, niko nije odgovarao do danas ... Oni su cinili zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćice i policajce na radnom mestu ... nastavili su prolivanje krvi tokom agresije i čak nakon dolaska takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju, koje mogu da poremete javni red ili izazovu druge ozbiljnije posledice", rekao je Todosijević, prenela je Koha.

Navodi se da je Todosijević time počnio krivicno delo podsticanja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje i nejedinstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.