Prekinuti radovi oko manastira Dečani

Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuti radovi oko manastira Dečani

DEČANE

Eparhija Raško-Prizrenska je saopštila da su “nakon niza intervencija kosovske vlasti obustavile nezakonite radove oko manastira Dečani i povukle teške mašine.

“Zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa u toku jučerašnjeg dana kosovske vlasti su prestale sa nezakonitim radovima na putu u zaštićenoj zoni manastira Dečani i teška mašinerija je navodno povučena. Nadamo se da će kosovske institucije ubuduće poštovati svoje zakonodavstvo i međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obaveze. Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su pokazali solidarnost u cilju zaštite manastira Visoki Dečani i prelepe prirode koja ga okružuje”, saopštila je Eparhija Raško Prizrenska .

Navodi se i da je vest o obustavljanju radova prenela misija OEBS-a sinoć na svojoj fejsbuk stranici.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.