Predsednik srpske opštine Zvečan u Mustafinoj vladi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik srpske opštine Zvečan u Mustafinoj vladi?

Kosovski premijer Isa Mustafa odlučio je da predloži Ivana Todosijevića za ministra za lokalnu upravu, javljaju danas prištinski mediji.

Mustafa je organizovao sastanak sa Todosijevićem i šefom poslaničke grupe Srpske liste u kosovskom parlamentu Slavkom Simićem i predložio da zamenik ministra za rad i socijalna pitanja bude Mirjana Jevtić.

Todosijević je član Srpske napredne stranke i srpske paralelne strukture vlasti su ga imenovale za predsednika Opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zvečan, navode mediji.

Opozicioni pokret Samoopredeljenje je ocenio da je Mustafina odluka da za ministra predloži člana ilegalnih struktura vlasti neoprostiva.

Zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ardijan Đini je naveo da je Mustafina odluka apsurdna i sramotna.

Kosovski premijer ne može da imenuje ili smeni ministre bez dozvole Srbije, poručio je Đini, uz tvrdnju da kosovske ministre postavlja predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.