Predsednik će učiniti sve da se glasanje odloži

Izvor: Akter, 06.Nov.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik će učiniti sve da se glasanje odloži

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić će učiniti sve da 9. novembra, kada je zakazana rasprava na Generalnoj konferenciji Uneska u parizu o prijemu Kosova u tu agenciju UN, ta tačka dnevnog reda bude odložena i da se o tome pregovara u Briselu, izjavio je danas savetnik predsednika za spoljnu politiku Ivan Mrkić.

"Naša delegacija će uz podršku jedne ili više delegacija predložiti da se ta tačka odloži, jer je to najrazumniji stav za čitav region. Naš čvrst stav je da se o >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << takvim stvarima pregovara u Briselu, gde im je i mesto", rekao je Mrkić na konferenciji za novinare u Predsedništvu u Beogradu.

Mrkić je kazao da su svi svesni teškoća i iskušenja zbog pokušaja Prištine da "svoje jednostrane i ilegalne akte nekako legalizuju na mala vrata".

On je naveo da predsednik Srbije Tomislav Nikolić u okviru kampanje "Ne Kosovo u Unesko (No Kosovo Unesco)" koju je i pokrenuo, čini sve kako bi svetska javnost saznala istinu o srpskoj kulturnoj baštini na Kosovu.

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković kazala je da je u okviru kampanje u saradnji s Radio-televizijom Srbije (RTS) snimljen film "Istina" koji je  ruska državna televizija Raša Tudej (Russia Today) danas preuzela.

"Film je snimljen kako bi se svetskoj javnosti prikazala istina. Putem interneta, domet kampanje je više od 200.000 pregleda, a predsednik je jedan od retkih političara koji je iskoristio svoje kanale na internetu da promoviše kampanju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, film je preuzela i Srpska pravoslavna crkva (SPC) i stavila na svoj sajt, a napravljen je i sajt u okviru kampanje koji su "dva puta napali albanski ekstremisti, ali je on uspešno odbranjen".

Na Generalnoj konferenciji Uneska za ponedeljak, 9. novembra među tačke dnevnog reda uvršten je i prijem Kosova u Unesko.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.