Predsednici opština sa Kforom u Zubinom potoku

Izvor: Politika, 19.Okt.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednici opština sa Kforom u Zubinom potoku

ZUBIN POTOK – Predsednici četiri opštine sa severa Kosova sastali su se danas oko 14,30 sa predstavnicima Kfora, kako bi zajednički pronašli rešenje za problem snabdevanja međunarodnih snaga na severu pokrajine.

Sastanak je počeo odmah posle zajedničkog sastanka odbornika četiri opštine sa severa, na kojem su predsednici opština ovlašćeni da sa Kforom nađu rešenje.

Sednica odbornika četiri opštine koja je počela oko 11 časova u Zubinom potoku, trajala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tri sata, nakon čega su odbornici ovlastili i zadužili svoje predsednike da u razgovoru sa predstavnicima Kfora nađu rešenje za problem snabdevanja njihovih jedinica.

-------------------------------------------------------

Tadić preneo Srbima sa severa KiM podršku i poruku

BEOGRAD– Predsednik Srbije Boris Tadić, kako prenosi beogradska štampa, poručio je Srbima sa severa Kosova da je Beograd čvrsto uz njih, ali da istovremeno mora da se pronađe rešenje za prolazak Kfora kroz barikade.

Tadić je stalno u kontaktu sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem.

Predsednik je preko njih dvojice poslao poruku Srbima koji danonoćno stoje u blizini prelaza Brnjak i Jarinje da se i dalje bore za svoje interese, ali isključivo mirnim putem, da je država Srbija uz njih, kako u političkom tako i u finansijskom smislu, ali da moraju da otvore prolaze Kforu za snabdevanje - pišu beogradski mediji.

Tanjugu su u Kabinetu predsednika Tadića ponovili da je on svoj stav preneo Srbima sa severa sa Kosova.

Tadić je pre dva dana, odgovarajući na pitanja novinara, izjavio da bi bio neodgovoran kada bi preko medija sugerisao Srbima sa severa Kosova šta treba da učine i podvukao da on lično ima direktnu komunikaciju sa njima i način da im uputi takvu poruku što je, kako je rekao, već i učinio.

-------------------------------------------------------

Vučić pozvao Kfor da ne upotrebljava silu na severu Kosova

BEOGRAD – Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas Kfor da „ni jednog sekunda” ne pokuša da upotrebi silu na severu Kosova, jer Srbi nikada nisu želeli silu, nego samo mir i da žive na svojim ognjištima.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu ponovio da je vlast pokazala da nema nikakav plan za Kosovo, ali da su Srbi pokazali da su pametniji od vlasti.

„Dobro je što Srbi na Kosovu od početka žele mir i mnogo su pametniji od državnog rukovodstva”, rekao je Vučić.

Agencije

objavljeno: 19.10.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi ovlastili pregovarače s Kforom

Izvor: Šumadija Press, 19.Okt.2011

Na sastanku u Zvečanu predstavnici opština severnog Kosova ovlastili predsednike tih opština da s Kforom pronađu rešenje za snabdevanje njihovih trupa.

Nastavak na Šumadija Press...

Zubin Potok: Počeo sastanak predsednika opština sa Kforom

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2011

Predsednici četiri opštine sastali su se sa predstavnicima Kfora, kako bi zajednički pronašli rešenje za problem snabdevanja međunarodnih snaga

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.