Poziv za volonterske kampove na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za volonterske kampove na Kosovu

Volonterski centar Vojvodine iz Novog Sada uputio je poziv zainteresovanima da se prijave kao pomoć u organizaciji ili kao učesnici - volonteri na tri volonterska kampa koja se ovog leta održavaju na Kosovu.

Na Kosovu će se ovog leta organizovati kampovi u Novom Brdu, Gračanici i Štrpcu, a VCV-u je potrebna pomoć osoba koje žele i mogu da učestvuju na poziciji ko-lidera kampa. Postoji mogućnosti da se bude i učesnik - volonter.

Kamp "Novo Brdo" realizovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se od 18. do 30. jula, a usmeren je na pomoć u u manastiru Draganac i pomoć na farmi i u javnoj kuhinji.

U Gračanici kamp se organizuje od 25. jula do 6. avgusta, a uređivaće se prostor oko česme u blizini Ulpijane, praviti mesta za odmor od paleta i drugih recekliranih materijala, organizovati javni događaji, ulične akcije, filmske projekcije i slično.

Kamp u Štrpcu biće održan od 14. do 26. avgusta, a volonteri će raditi sa osobama sa invaliditetom i učestvovati u kreativnim radionicama.

Putni troškovi su pokriveni, a ove godine se za kampove na Kosovu ne plaća godišnja članarina, navodi se u saopštenju Volonterskog centra Vojvodine.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu www.volontiraj.rs ili putem telefona 063 1182 804.

Volonterski kampovi su idealna prilika za sve one koje klasični turistički aranžmani više ne privlače. A još bolja prilika za aktiviste, humaniste i avanturiste, koji imaju želju da tokom svog godišnjeg odmora urade nešto plemenito, zajedno sa ljudima iz celog sveta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.