Poziv Srbima da izađu na kosovske izbore

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv Srbima da izađu na kosovske izbore

Srpski pokret obnove i Liberalno-demokratska partija pozvali Srbe da izađu sutra na parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji i na taj način obezbede svoje prisustvo u tamošnjim institucijama.

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Čotrić poručio je Srbima sa Kosova i Metohije da daju svoj glas daju kandidatima Građanske inicijative "Srpska", prenosi Beta.

"Prava Srba biće mnogo bolje zaštićena, a njihov status znatno povoljniji, ukoliko se u kosovskom parlamentu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude čuo snažan i argumentovan glas većeg broja srpskih poslanika", istakao je Čotrić.

U saopštenju liberala se navodi da Srbi na Kosovu i Metohiji, treba sami da pronađu svoj interes za učešće na predstojećim izborima, jer će samo tako moći da odlučuju o unapređenju svog položaja, prenosi Tanjug.

"Srbi na Kosovu moraju misliti na sebe i svoje živote i zbog toga je neprihvatljivo da se iz Beograda poziva na bojkot izbora, što može dovesti samo do dalje izolacije srpske zajednice u kosovskom društvu", smatraju u LDP-u.

U saopštenju se dodaje i da niko više u Srbiji nema pravo da Srbe na Kosovu i Metohiji "gura u međusobne konflikte i žrtvuje ih zbog propale politike koja je godinama vođena iz Beograda".

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SPO pozvao Srbe na KiM da izađu na izbore

Izvor: Akter, 07.Jun.2014

Srpski pokret obnove pozvao je Srbe da učestvuju na sutrašnjim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, i daju glas kandidatima Građanske inicijative "Srpska"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.