Potpisan ugovor o razvoju Brezovice

Izvor: B92, 14.Apr.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o razvoju Brezovice

Kosovska ministarka za trgovinu i industriju Hikmeta Bajrami potpisala je ugovor za razvoj Turistickog centra Brezovica sa predstavnikom francuskog konzorcijuma

Ugovor koji je potpisan u Prištini, između predstavnika francuskog konzorcijuma Paskal Roux i kosovske ministarke, stupiće na snagu za šest meseci.

"Potpisali smo ugovor od 409 miliona evra, od kojih je 167 miliona evra predviđeno da se investiraju u prve tri godine. Ovo je veoma značajno za dalji ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoj Kosova", rekla je Bajrami.

Ona je ocenila da je ovaj ugovor značajan i pozitivan proces koji će uticati na druge strane investitore koji imaju za cilj da ulažu na Kosovu.

Ugovor neće stupiti na snagu još šest meseci, jer u tom vremenu francuski konzorcijum na osnovu zahteva iz predloga ugovora treba da preda dodatnu dokumentaciju u okviru koje su finansijski plan, plan prostornog planiranja i drugo, prenose prištinski mediji.

Projekat će, kako se najavljuje, omogućiti zapošljavanje oko 3.000 lokalnih radnika, a godišnji promet od turizma bi trebalo da bude 100 miliona evra.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su kosovski premijer Isa Mustafa, zamenik premijera Hašim Tači i drugi visoki kosovski zvaničnici, prenose mediji u Pristinu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je da Srbija nije protiv ulaganja u turistički centar Brezovicu, ali da oni koji to žele moraju da se dogovore sa stvarnim vlasnicima objekata i imovine na toj planini.

"Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezano za Brezovicu koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta ili promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini", rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija.

On je naveo da je vlasnik Brezovice Ineks Intereksport, odnosno JP Skijališta Srbije i da onaj ko želi da ulaže u taj ski centar mora da se dogovori sa pravim vlasnicima i građanima Štrpca koji, kako je rekao, od ove planine i od oba njena skijališta ostvaruju svoj osnovni životni prihod.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština potpisala ugovor sa Francuzima o razvoju Brezovice

Izvor: Politika, 14.Apr.2015

PRIŠTINA – Kosovska ministarka za trgovinu i industriju Hikmeta Bajrami je sa predstavnikom francuskog konzorcijuma Paskal Roux, danas u Prištini potpisala ugovor vredan 409 miliona evra za razvoj Turističkog centra Brezovica, koji će stupiti na snagu za šest meseci...„Potpisali smo ugovor od...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.