Poslanik Muja glavni osumnjičeni za Medikus

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanik Muja glavni osumnjičeni za "Medikus"

Poslanik Skupštine Kosova Šaip Muja glavni je osumnjičeni u slučaju "Medikus", piše danas dnevnik "Bota sot".

Tužilaštvo Euleksa najavilo je da je započelo istragu protiv još osam lica osumnjičenih za trgovinu ljudskim organima, nanošenje teških telesnih povreda, zloupotrebu službenog položaja, ostavrivanje uticaja i prevara.

Iako se u saopštenju Euleksa ne spominju konkretna imena, dnevnik "Bota sot" piše da je jedan od glavnih osumnjičenih poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Demokratske partije Kosova Šaip Muja, koji je pre poslaničkog mandata bio savetnik premijera Kosova za zdravstvo.

Muja je bio jedan od svedoka u slučaju "Medikus" i tokom suđenja je rekao da se kod ministra zdravstva i generalnog sekretara Ministarstva interesovao oko davanja licence "Medikusu".

Osnovni sud u Prištini 29. aprila osudio je vlasnika klinike "Medikus" Ljutfa Derviša na osam godina zatvora, a njegovog sina Abrana na sedam godina zatovra. Sud je na tri godine zatvora osudio Sokolju Hajdiniju, dok su Suljejman Dulja i Isljam Bitići osuđeni na uslovnu kaznu od godinu dana.

(Beta, foto: printscreen)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.