Poslanici u Pećkoj patrijaršiji

Izvor: RTS, 24.Maj.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici u Pećkoj patrijaršiji

Posetom Pećkoj patrijaršiji grupa poslanika Skupštine Srbije nastavila dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Slede posete Visokim Dečanima i Gračanici.

Grupa poslanika Skupštine Srbije posetom Pećkoj patrijaršiji nastavila dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji.

Poslanike je u Pećkoj patrijaršiji dočekalo je sestrinstvo manastira i igumanija Fevronija.

Cilj posete poslanika je, kako su rekli, da se na licu mesta upoznaju sa problemima sa kojima se susreću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građani južne pokrajine i da pokušaju da pomognu u njihovom rešavanju.

Poslanici su istakli da se Srbija neće odreći Kosova i Metohije i da će učiniti sve da kosovskim Srbima olakšaju svakodnevni život.

Nakon Pećke patrijaršije, poslanici će posetiti manastir Visoki Dečani, a potom će obići Gračanicu gde je predviđen sastanak sa načelnicima okruga, predstavnicima lokalnih samouprava južno od Ibra i poseta Kliničko bolničkom centru u Gračanici.

Poslanici su juče boravili na severu pokrajine gde su razgovarali sa predstavnicima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, predstavnicima Rudarsko metalurškog kombinata "Trepča" i lokalne samouprave sa severa Kosova.

Sa desetak poslanika Skupštine Srbije je savetnik direkora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Mirko Krlić, koji je izjavio da implementacija briselskog sporazuma neće biti laka, ali da su snaga srpske vlade i razum svih ljudi na severu pokrajine dovoljni da se pronađe pravo rešenje.

"Primena briselskog sporazuma biće mukotrpan posao, jer je reč o sporazumu sa kojim niko nije zadovoljan i zato implemenatcija neće biti laka", istakao je Krlić u izjavi Tanjugu.

Krilić je istakao da je ovo trenutak kada treba da se "saberemo na najbolji mogući način i da implemnetacija sporazuma bude na našu korist".

Na pitanje da li Aleksandar Vulin, iako je podneo ostavku, treba da ostane na čelu Kancelarije za Kosovo i Metrohiju, Krlić je rekao da čvrsto veruje u to.

"Potreba da Vulin ostane na čelu Kancelarije je očita, njegova energija i talenat, pre svega da mobiliše ljude i kreativnost koju poseduje veoma je retka", rekao je Krlić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici završili posetu Kosovu

Izvor: B92, 24.Maj.2013

Kosovska Mitrovica -- Grupa srpskih poslanika završila je posetu Kosovu, razgovorima u Gračanici sa predstavnicima lokalnih samouprava iz ovog dela Kosova i načelnicima okruga...Poslanici, čiju je posetu pokrajini organizovala Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, prethodno su posetili manastire...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.