Poseta simbolizuje državni suverenitet

Izvor: Studio B, 17.Jan.2015, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta simbolizuje državni suverenitet

O nedavnoj poseti premijera Vučića Kosovu i Metohiji u emisiji „Panorama" autora i voditelja Ivane Vučićević govorili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i narodni poslanik Vladimir Đukanović.

Prema rečima ministra Vulina,  premijer je  samim činom posete uradio nešto što nije  rađeno decenijama. Na svakom koraku su bili  uočljivi simboli državnosti Srbije, a sam boravak Vučića na KiM, uprkos  manjim incidentima,  >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obeležen je optimizmom i   verom  u  moguće pozitivne pomake na terenu.

 

Prištinski mediji  sada  primećuju prisustvo  države Srbije, koja po rečima Vulina, nije ni  u jednom trenutku   prestajala da bude angažovana u rešavanju  brojnih pitanja.

 

Odgovarajući na pitanje Ivane  Vučićević o najavama Edite Tahiri  iz Prištine da će se druga strana žaliti  Briselu povodom posete  premijera Srbije KiM, narodni poslanik Vladimir Đukanović ocenio  je da su takve reakcije dokaz da vlada Srbije  dobro radi i da se vraća državni suverenitet.

 

Za taj narod tamo, kaže Đukanović, to je važno. Mudrom politikom došli smo do toga da šest ministara može da ode na KiM i da još uvek postoji deo suvereniteta Srbije.

 

Ministar  Aleksandar Vulin  kaže da su  brige koje muče  građane na KiM one svakodnevne, kao i u drugim delovima Srbije, ali da  su tu uvek prisutne i emocije. Čuli ste predsednika vlade koji je  okupljenim građanima rekao:"Ostajte ovde!"

 

U tom smislu  vlada  aktivno  deluje  povodom   najava iz Prištine koje su usmerene na promenu statusa  „Trepče", što je prema mišljenju  Vulina i Đukanovića, u suprotnosti sa svim važećim dokumentima, ugovorima i  međunarodnim sporazumima  koji se direktno ili indirektno odnose  na to preduzeće.

 

U nastavku „Panorame" bilo je reči   o najaktuelnijim političkim  pitanjima, kao i  o  temama koje se odnose na zapošljavanje, penzionu politiku i  mere kojima se reguliše status zaposlenih.

 

Ministar Vulin  je  u „Panorami" eksluzivno  najavio i  rešenje  za poznati  problem vojnih penzionera. Prema njegovim rečima u  veoma kratkom roku može  da se očekuje usklađivanje vojnih penzija za 11,06%.

 

 

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.