Poruka iz Nemačke: Hitno rešiti problem Albanaca na jugu Srbije

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 14:28

Poruka iz Nemačke: Hitno rešiti problem Albanaca na jugu Srbije

Nemačka poslanica iz redova Zelenih i izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon reagovala je zbog Albanaca na jugu Srbije.

Ona je navela da pitanje adresa Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, na jugu centralne Srbije, mora hitno da bude rešeno.

Fon Kramonova je na Tviteru reagovala na objavu predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji tvrdi da je "suspendovanje adresa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albanaca sa prebivalištem u Srbiji jedinstveno, s obzirom na to da je sistematično i da se odnosi samo na albansku manjinu".

Prema oceni Viole fon Kramon, to je "ogroman problem" i predstavnici EU Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Oliver Varhelji trebalo bi da ga hitno reše sa Beogradom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ILI NE ZNA, ILI JE ZLA: Viola fon Kramon izgubila kompas sa "albanskim adresama"

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2021

Zašto nije dignut glas zbog ubistva zaštićenog svedoka, već neko pokušava da nametne nepostojeću temu?..Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da optužbe koje na račun Srbije iznosi izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon zbog navodnog brisanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.