Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

Kosovska Mitrovica -- U ime porodice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića danas se njegov bratanac Aleksandar Ivanović obratio Centralnoj izbornoj komisiji Kosova.

On je zahtevao da se ime njegovog strica ne koristi u nazivima izbornih lista, naveo je Aleksandar Ivanović na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Ivanović je istakao da se "porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini" i dodao da je porodica apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanović u nazivu izbornih lista.

"Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju ;platio i životom", naveo je Ivanović.

U saopštenju Građanske inicijative SDP danas je objavljeno da su odlučili da na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi "Srpska lista-Aleksandar Vučić", a tu odluku obrazložili su time "da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa".

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.