Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

Izvor: Beta, 06.Sep.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

U ime porodice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, njegov bratanac Aleksandar Ivanović obratio se Centralnoj izbornoj komisiji Kosova i zahtevao da se ime njegovog strica ne koristi u nazivima izbornih lista, naveo je Aleksandar Ivanović na svom Tviter nalogu.Aleksandar Ivanović je istakao da se "porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini" i dodao da je porodica apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista."Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju platio i životom", naveo je Ivanović.U saopštenju Gradjanske inicijative SDP juče je objavljeno da su odlučili da na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi "Srpska lista-Aleksandar Vučić", a tu odluku obrazložili su time "da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa".Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Porodica Olivera Ivanovića protiv upotrebe njegovog imena na izbornim listama, obratili se CIK-u

Izvor: Blic, 06.Sep.2019

Porodica tragično nastradalog lidera Srba sa KiM Olivera Ivanovića, koji je do ubistva bio na čelu Građanske inicijative SDP, obratila se Izbornoj komisiji u Prištini, navodeći da su apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Olivera Ivanovića u nazivu izbornih lista.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.