Popović Ivković: Zašto Kosovo nije za Interpol?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović Ivković: Zašto Kosovo nije za Interpol?

Eventualnim prijemom takozvane države Kosovo u Interpol bila bi prekršena ne samo Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, već i pravila Interpola, ističe državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković.

Srbija kao aktivna članica Interpola, koju u toj organizaciji predstavlja MUP, vodi ozbiljnu diplomatsku borbu i čini sve da spreči ulazak takozvane države Kosovo u Interpol.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Ukoliko dođe do ulaska tzv. države Kosovo u Interpol, postoji bojazan od kriminalizacije ove organizacije, s obzirom na činjenicu o postojanju bliskih veza najviših kosovskih zvaničnika s licima iz kriminogenih sredina - ocenjuje Popović Ivković u autorskom tekstu za današnji Kurir.

Dodaje da ne treba zaboraviti i da su oni ujedno bivši visoki rukovodioci terorističke organizacije koja je odgovorna za smrt mnogih Srba na KiM.

- Ovo nije samo političko pitanje za Srbiju, ovo je pre svega pitanje poštovanja međunarodnog prava, suvereniteta jedne države, ali i osiguravanja bezbednosti i poštovanja osnovnih ljudskih prava - podvukla je Popović Ivković.

Kaže da se nameće i logično pitanje: "Kako neko ko je naučio da bude agresor može da bude i arbitar, da poštuje i zaštiti osnovna ljudska prava svih građana koji žive na jednoj teritoriji?"

Svakako najveća opasnost od prijema tzv. države Kosovo u Interpol je mogućnost raspisivanja poternica protiv najmanje 5.000 srpskih policajaca, ali i vojnika i drugih građana:

- Takav epilog bi sprečio njihovu slobodu kretanja i mogućnost da napuste Srbiju bez bojazni da će ih neko uhapsiti i privesti zbog montiranih poternica i procesa - zaključuje Popović Ivković.

Ako prištinske vlasti dobiju "ulaznicu" za Interpol, 5.000 srpskih policajaca završiće na poternicama!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ivković: "Kosovo" u Interpolu predstavlja ozbiljan presedan

Izvor: Blic, 22.Okt.2018

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Iraka Fahrijem Al Isom i ambasadorom Kuvajta Jusefom Abdulsamadom da kandidatura tzv. "Kosova" za članstvo u Interpolu predstavlja ozbiljan presedan, suprotan međunarodnom pravu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.