Popović Ivković: Sve ćemo učiniti da spečimo prijem Kosova u Interpol

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović Ivković: Sve ćemo učiniti da spečimo prijem Kosova u Interpol

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković rekla je da će Srbija učiniti sve da spreči prijem u Interpol Kosova koje je 4. put podnelo zahtev za članstvo.

"Eventualni prijem predstavljao bi politizaciju ove međunarodne policijske organizacije i bio veliki presedan sa nesagledivim posledicama i po druge članice Interpola", rekla je Ivković prilikom razgovora sa ambasadorom Indonezije Mohamedom Čandra Vidja Judom, prenelo je ministarstvo unutrašnjih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona je zahvalila na principijelnom stavu Indonezije "o poštovanju suvereniteta i celovitosti Srbije", kao i za glasanje protiv prijema Кosova u Interpol na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini u Dubaiju.

Ivković je pohvalila dosadašnju policijsku saradnju dve zemlje i predložila uspostavljanje direktnog kanala komunikacije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti borbe protiv pranja novca.

Ambasador Mohamed Čandra Viđa Juda je istakao je da će Indonezija uvek biti na strani pravde i poštovanja međunarodnog prava, navodi se u saopštenju. On je zahvalio MUP Srbije na dosadašnjoj saradnji i istakao da je povećan broj indonežanskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima između dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.