Uklonjen deo barikade

Izvor: B92, 27.Avg.2011, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjen deo barikade

Zubin Potok -- Stanovnici sela Zupče u opštini Zubin Potok danas su delimično uklonili barikadu pa se saobraćaj sada odvija jednom kolovoznom trakom.

Balvani i dalje blokiraju jednu kolovoznu traku puta koju su meštani blokirali nakon sinoćnjeg hapšenja dvadesetčetvorogodišnjeg srpskog mladića.

Na putu su postavljeni balvani i teška mehanizacija, kojima je onemogućeno kretanje automobila pomenutim putnim pravcem, koji vodi ka administrativnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brnjak na krajnjem severu Kosova.

Kako meštani navode, mladića, koji je pušten ubrzo nakon hapšenja, priveli su "ljudi u crnim uniformama i sa fantomkama na glavi".

Kako prenosi izveštač agencije Beta, u okolini magistralnog puta patroliraju vozila KFOR-a i EULEKS-a. Stanovnici sela Zupče su se povukli u svoje domove i nadgledaju barikadu postavljenu na jednom delu puta.

Meštani su, kako navode, izuzetno uznemireni nakon sinoćnjeg hapšenja, a posebno zbog činjenice da se još ne zna ko je i zašto to uradio.

Regionalni portparol PK za Mitrovicu Besim Hoti je sinoć za Radio-televiziju Kosova izjavio da policija nije imala nikakvu akciju hapšenja i potvrdio da je put Mitrovica - Zubin Potok, kod sela Zupče, blokiran.

Prištinski mediji navode da je povod za postavljanje barikada pokušaj hapšenja osunjičenog za ubistvo pripadnika ROSU 25. jula.

Niko od Srba koji su sinoć bili na barikadi nije mogao da kaže Tanjugu do kada će prepreke na putu ostati.

Saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće odvija se alternativnim putnim pravcem preko Zvečana.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović razgovaraće danas sa predsednicima opština na severu Kosova i Metohije, saznaje Tanjug.

Ministar će sa predsednicima opština proceniti situaciju na severu pokrajine.

Kosovski ministar Bajram Redžepi rekao je da će kosovske institucije sprovesti red i zakon na celoj teritoriji Kosova i da ih u tome podržava međunarodna zajednica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo barikade na putu u Zupču

Izvor: Mondo, 27.Avg.2011

Srbi iz Ibarskog Kolašina sinoć su postavili barikade na putu Kosovska Mitrovica - Ribariće u mestu Zupče. Ministar za KiM Goran Bogdanović zakazao sastanak sa predsednicima opština na severu Kosova i Metohije.

Nastavak na Mondo...

Srbi blokirali put u selu Zupče

Izvor: Press, 27.Avg.2011

Balvani - U noći između petka i subote postavljeni balvani i teška mehanizacija, tek juče jednu kolovoznu traku otvorili za saobraćaj

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.