Političari mogu na Kosovo tek posle izbora

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari mogu na Kosovo tek posle izbora

Srpski zvaničnici neće moći da posete Kosovo do posle parlamentarnih izbora 16. marta, prenosi prištinski list "Zeri" pozivajući se na izvore iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rampa za srpske zvaničnike: Ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin  

To ministarstvo, piše list, odbilo je da da dozvoli posetu dvojici ministara Aleksandru Vulinu i Vanji Udovičiću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
''Vlada Kosova, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolio ulazak dvojici srpskih ministara. Do završetka parlamentarnih izbora u Srbiji, nijednom od najviših zvaničnika neće biti dozvoljeno da posete Republiku Kosovo'', odgovorili su u kosovskom MUP-u, na pitanje "Zerija".

List nezvanično saznaje da odbijanje dozvole za dolazak ima veze sa "namerama da se na Kosovu vodi kampanja za srpske izbore".

''Zvaničnici Srbije uvek navode da dolaze iz ličnih razloga, ili jednostavno da posete Srbe koji žive na Kosovu, ali je cilj nešto drugo. Oni se žale na prištinske vlasti, i podstiču mržnju. S obzirom da su izbori u Srbiji, MUP je odlučio da nikome od njih ne bi trebalo da bude dozvoljeno da uđe na Kosovo'', rekao je "Zeriju" zvaničnik ministarstva policije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.