Policija blokirala prilaz Kovilovu / FOTO VIDEO

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija blokirala prilaz Kovilovu / FOTO VIDEO

Jake policijske snage su blokirale prilaz Sportskom centru Kovilovo, gde je trebalo da se odigra utakmica ženskih juniorskih selekcija Srbije i “države“ Kosovo.

Iako je ranije objavljeno da je utakmicu stopirala Vlada Srbije, oglasio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je naveo da je utakmica otkazana njegovom odlukom - iz bezbednosnih razloga.

Odluka o zabrani odigravanja utakmice došla je nekoliko sati nakon što su navijači najavili dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispred SC u Kovilovu, a u danima kada rastu tenzije između vlada u Beogradu i Prištini.

Kako javlja reporter O2, kordoni policije ne dozvoljavaju prilaz centru ni iz jednog pravca, a na putu su više policijskih autobusa, marica i vozila.

Kako javlja reporter Tanjuga, policija je raspoređena i duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mosta. Policija ne dozvoljava duže zadržavanje novinarskih ekipa, koje se vraćaju nazad.

Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je ministar unutrašnjih poslova odlučio da je zabrani.

Prvobitno, taj meč, koji je trebalo da se igra bez državnih simbola i himne, bio je zakazan u Kragujevcu, ali je potom iz bezbednosnih razloga "premešten" u Kovilovo.

Evropska rukometna federacija (EHF) donela je odluku da ni navijači, ali ni predstavnici medija ne mogu prisustvovati meču.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministar stopirao utakmicu Srbije i Kosova, policija blokirala prilaz Kovilovu

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2018

Jake policijske snage su blokirale prilaz Sportskom centru Kovilovo, gde je trebalo da se odigra utakmica ženskih juniorskih selekcija Srbije i "države" Kosovo...Iako je ranije objavljeno da je utakmicu stopirala Vlada Srbije, oglasio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je naveo da je utakmica...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.