Izvor: Beta, 27.Jul.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogažen dogovor o ljudstvu na prelazima

ZVEČAN, 27. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je u sredu da nije poštovan dogovor o sastavu ljudstva na prelazima na severu Kosova koji je u utorak postignut sa predstavnicima Kfora.

Stefanović se u Zvečanu sastao sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, a u pauzi razgovora obratio se okupljenim Srbima koji dežuraju kod Rudara. Beogradski zvaničnik je kazao da su, mimo dogovora, na prelaze dovedeni Albanci carinici i predstavnici pogranične policije.

Beograd i kosovski Srbi traže da se na prelaze vrate carinici Euleksa i pripadnici Policije Kosova srpske nacionalnosti koji su tu bili pre pokušaja kosovskih specijalaca da preuzmu prelaze ka Srbiji na kojima se nije poštovala odluka Vlade Kosova o zabrani uvoza robe iz Srbije.

Tokom govora Stefanovića, Biler je razgovarao telefonom, a pretpostavlja se da je razgovarao sa predstavnicima prištinskih vlasti. Nakon završetka tog razgovora ponovo je počeo pregovore sa Stefanovićem.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je novinarima nakon prvog razgovora sa Bilerom da je on danas pogazio sve što je juče dogovoreno i da "samo sluša naredjenja (premijera Kosova) Hašima Tačija i komande NATO".

Na Rudaru je okupljen veliki broj gradjana, ali oni za sada ne blokiraju saobraćaj. Putem prolazi veliki broj vozila Kfora. Medju okupljenima je i vladika raško-prizrenski Teodosije.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.