Izvor: Radio 021, 23.Nov.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo online" pozivajući se na izvore bliske istrazi.

U obrazloženju optužnice, piše portal, navodi se da su "Spasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su optužnice one poslate na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.

Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica, navodi "Kosovo online".

Rošić i Spasojević su uhapšeni pre godinu dana tokom akcije ROSU na severu Kosova i Metonije.

Slučaj ubistva Olivera Ivanovića više od 22 meseca tapka u mestu.

Pre godinu dana, specijalne jedinice ROSU ušle su na sever KiM, kada je uhapšen Nedeljko Spasojević, Marko Rošić i Dragiša Marković, dok je Milan Radoičić izbegao hapšenje. Dragiša Marković je kasnije pušten iz pritvora dok se ostala dvojica uhapšenih još uvek nalaze u pritvoru u Gnjilanu odnosno Podujevu.

Sekretarica Olivera Ivanovića Silvana Arsović je više puta pozivana na razgovor u Prištinu i njoj se na teret stavlja "pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo".

Specijalne jedinice ROSU su nakon 23. novembra još u par navrata sprovele akciju hapšenja na severu Kosova.

Poslednji uhapšeni je Rade Basara, policijski službenik koji je bio uključen u istrazi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je u istoj akciji na meti bio i Željko Bojić, komandant kosovske policije za Severnu Mitrovicu koga pripadnici ROSU nisu pronašli u njegovom stanu.

Sin Željka Bojića, Vasilije, koji je tom prilikom uhapšen, oslobođen je nakon 24 sata provedenih u pritvoru, navodi "Kosovo online".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.