Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak istrage o trgovini organima u septembru

/vesti online/ Istraga o navodima o trgovini ljudskim organima na Kosovu koju vodi specijalna istražna jedinica Euleksa treba da počne u septembru, naveo je visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija.

Žuta kuća, jedno od mesta u kojem su Srbima vađeni organi
 

"Radna grupa zadužena za vođenje istrage je formirana i nađene su prostorije u Briselu", rekao je vršilac dužnosti šefa misije na Kosovu Farid >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Zarid na sastanku Saveta bezbednosti UN posvećenom Kosovu i dodao da istraga treba da počne u septembru.

Euleks je u ponedeljak objavio da je postavio Amerikanca Džona Klinta Vilijamsona na čelo svoje specijalne jedinice koja će istraživati navode o trgovini organima na Kosovu iz izveštaja Dika Martija.

Prema navodima iz izveštaja organizovanim kriminalom na Kosovu rukovodili su bivši pripadnici OVK, među kojima se pominje i premijer Kosova Hašim Tači. Predstavnici institucija Kosova odbacili su te optužbe, ali su izrazili spremnost da sarađuju u istrazi.Ostatak teksta pročitajte na linku

SrbijaKosovotrgovina organimazuta kucaalbanija u septembru istraga
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.