Pitanje Kosova rešiti pregovorima

Izvor: B92, 17.Nov.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pitanje Kosova rešiti pregovorima"

Predsednik Skupštine Alžira Muhamed Larbi Ould Kalif koji je u poseti Srbiji ponovio je stav Alžira po pitanju Kosova- da sve treba rešavati u okviru pregovora.

"Što se tiče pitanja Kosova naravno da je stav Alžira jasan i smatramo da sve treba rešvati u okviru pregovora", rekao je Kalif u Skupštini Srbije gde je razgovarao sa predsednicom parlamenta Majom Gojković.

On je istakao da je saradnja dve zemlje u više oblasti već raznovrsna i jaka i da u tom pravcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da nastave.

"I Srbija i Alžir su u jednom periodu prošli kroz periode promena i tranzicija koje su bile pođednako bolne, ali sada se treba okrenuti budućnosti i saradnji koja je već razvijena u mnogim oblastima", rekao je on.

Osvrnuo se i na tradicionalno dobre odnose sa Srbijom, istakavši da je bivša Jugoslavija zemlja koja je obeležila istoriju Alžira, ukazujući da se ove godine obeležava 51. godišnjica od uspostavljanja odnosa dve zemlje.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković istakla je da je ovo istorijska poseta, imajući u vidu da je predsednik parlamenta Alžira prvi put u Srbiji, ali i da je ovo prva poseta tamošnjih državnika posle 37 godina.

"Ovo je značajna poseta za Srbiju radi razvijanja ne samo međuparlamentarne saradnje nego i saradnje dve države u svim oblastima, ekonomiji i politici", rekla je Gojković.

Ona je navela da je sa predsednikom parlamenta Alžira razgovarala i u pravcu razvijanja dobrih odnosa između dva parlamenta i potrebe njihovog produbljavanja te da će definisanje i konkretizacija uslediti nakon daljih razgovora predsednika parlamenta sa Odborom za spoljne poslove, Odborom za bezbednost kao i sa Ženskom parlamentarnom mrežom.

Ona je zahvalila Oulld Kalifu za pružanje pomoći prilikom elementarnih nepogoda koje su pogodile Srbiju.

Posebno je zahvalila Alžiru na prijateljskoj i konstantnoj politici prema Kosovu, čime je Alžir pokazao ne samo tradicionalno prijateljstvo, već i za razumevanje političke situacije u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.