Petorica Srba pušteni iz pritvora

Izvor: Studio B, 31.Mar.2012, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica Srba pušteni iz pritvora

Odlukom Vrhovnog suda Kosova, petorica Srba iz Kosovskog Pomoravlja danas su puštena iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, gde su se nalazili od 25. februara kada su uhapšeni zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova.

Advokat Miodrag Brkljač izjavio je Tanjugu da je mera dvomesečnog sudskog pritvora petorici Srba zamenjena merom svakodnevnog javljanja najbližoj policijskoj stanici.

"Veće Vrhovnog suda Kosova je prihvatilo žalbe odbrane i preinačilo rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Okružnog suda u Gnjilanu prema kojem je Srbima produžen pritvor na dva meseca u meru puštanja na slobodu uz uslov svakodnevog javljanja najbližoj policijskoj stanici", rekao je Brkljač.

Sudksko veće Vrhovnog suda Kosova koje je donelo ovu odluku bilo je sastavljeno od jednog Euleksovog sudije i dvojice kosovskih, rekao je Brkljač i potvrdio da su petorica Srba pušteni iz pritvorskih jedinica u Gnjilanu i Prištini i da se već nalaze u svojim kućama u Kosovskom Pomoravlju.

Specijalne jedinice kosovske policije uhapsile su 25. februara četvoricu radnika MUP-a Srbije, Zlatka Denića, Gorana Matropazovića, Nikolu Trajkovihca i Dragana Stojkovića, koji su u Policijskoj upravi Gnjilane, izmeštenoj 1999. godine u Vranje, radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola, kao i matičara u penziji Mladena Dimitrijevića.

Njima je međunarodni sudija iz Euleksa prvo odredio pritvor od 30 dana zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova, da bi taj pritvor nakon isteka bio produžen za još dva meseca koji je Vrhovni sud Kosova juče poništio.

U policijskoj akciji specijalaca "Rosu" bio je uhapšen i Trajan Denić koji je ubrzo oslobođen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.