Pantić očekuje ubedljivu pobedu

Izvor: BKTV News, 30.Nov.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić očekuje ubedljivu pobedu

U sutrašnjem drugom krugu izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice kandidat Građanske inicijative “Srpska” Kristimir Pantić očekuje apsolutnu pobedu. Veliki odziv birača jedini način da pored legalnog dobijemo i legitimnog gradonačelnika Kosovske Mitrovice, poručuje Pantić.

Kandidat Građanske inicijative “Srpska” Kristimir Pantić očekuje pobedu u sutrašnjem drugom krugu izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, a očekuje i veliki odziv birača. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Pantić je Tanjugu rekao da je veliki odziv jedini način da, pored legalnog dobijemo i legitimnog gradonačelnika Kosovske Mitrovice, koji će na najbolji mogući način zastupati interese građana i države Srbije na ovim prostorima.
“Očekujem ubedljivu pobedu, ubedljiviju nego u prvom krugu, jer sada građani imaju samo dve opcije na raspolaganju. Siguran sam da će u ovom drugom krugu meni dati apsolutnu podršku”, rekao je Pantić.
“Zajednica srpskih opština će, hteli to Albanci da priznaju ili ne, da li se to sviđa njima ili ne, na neki način biti entitet koji će štititi interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, najpre sprečiti dalje iseljavanje Srba sa ovih prostora, a onda stvoriti i uslove za njihov bolji i kvalitetniji život”, naglasio je kandidat “Srpske” .
Pantić je rekao i da će novoizabrani gradonačelnici i skupštine opština imati mnogo više kapaciteta da se odupiru daljem procesu priznanja nezavisnosti Kosova, jer kada 10 od više od ukupno 30 gradonačelnika kaže da ne priznaje takozvanu kosovsku nezavisnost, da nisu Kosovari već Srbi, državljani Republike Srbije, onda će taj glas morati da se čuje mnogo dalje od Beograda.
On je uveren da će se taj glas čuti i u Briselu i u Vašingtonu i da će morati biti uvažen i poštovan od međunarodne zajednice.
Kostić: Očekujem odziv na nivou prvog kruga
Predsednik Kosovskog upravnog okruga i Građanske inicijative “Srpska” Vladeta Kostić takođe je rekao da očekuje pobedu kandidata te liste na drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji i pozvao glasače da u što većem broju sutra izađu na birališta.
Kostić je napomenuo da veruje da će odziv biti na nivou prvog kruga izbora, naglasivši da očekuje ubedljivu pobedu kandidata “Srpske” za gradonačelnika Gračanice Branimira Stojanovića.
“Osim pobede Branimira Stojanovića, očekujemo i pobede u ostalim opštinama u kojima ‘Srpska’ ima kandidate u drugom krugu izbora”, dodao je Kostić.
Ocenio je da su Srbi na Kosovu i Metohiji već u prvom krugu izbora pokazali da su zrelo glasačko telo i da su prepoznali svoj nacionalni interes, što, kako je rekao, potvrđuju sami rezultati prvog kruga lokalnih izbora u pokrajini.
Prema njegovim rečima, ovi izbori su prvi korak u stvaranju Zajednice srpskih opština, a nakon konstituisanja lokalnih samouprava krenuće se u donošenje statuta ZSO.
“Suvišno je više objašnjavati koliko je ta Zajednica preko potrebna nama koji živimo na ovim prostorima, kako bismo dobili jednu legalnu instituciju preko koje će Vlada Srbije i dalje finansirati i pomagati život nas Srba i ostalog nealbanskog stanovništa”, rekao je Kostić.
Predsednik Građanske inicijative “Srpska” je istakao da ZSO treba da bude institucija koja će biti priznata ne samo od Beograda i Prištine nego i od strane međunarodne zajednice što je, po njemu, na Kosovu i Metohiji i najbitnije.
Izvor: RTS
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Pantić očekuje pobedu i veliki odziv

Izvor: Akter, 01.Dec.2013, 08:29

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Građanske inicijative "Srpska" Krstimir Pantić pozvao je građane da iskažu svoju podršku politici vlade Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.