Pacolija, ipak, poslali kući

Izvor: RTS, 30.Apr.2020, 21:38

Pacolija, ipak, poslali kući

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli stigao je letom iz Tirane na aerodrom u Prištini, a zatim je otišao svojoj kući. Kaže da je bio negativan na testu za koronavirus i da ne traži nikakve privilegije.
Do sada je zbog pandemije svaka osoba koja je sletela u Prištinu, pod pratnjom kosovske policije, poslata u Studentski centar u karantin od 14 dana.

Pacoli je, ipak, otišao svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kući, iako je kosovsko Ministarstvo zdravlja danas saopštilo da su pravila ista za sve.
Pacolija je pandemija koronavirusa zatekla u njegovoj kući u Švajcarskoj, odakle je privatnim avionom juče doputovao u Albaniju. 
Kako je danas rekao, to je učinio u strahu od terorističkog akta kosovskih vlasti nad njim. 
Rekao je da je dva meseca bio u izolaciji sa porodicom, a da je, kada je rešio da se vrati na Kosovo, uradio test na koronavirus koji je bio pozitivan.

"Dan kada sam hteo da dođem na Kosovo, polagao sam test. Test je bio negativan", rekao je Pacoli i dodao da mu nakon prvog zahteva dozvola za sletanje nije data, a drugi put mu je uslovljena izdavanjem dozvole u koju je bilo uključeno nekoliko ministarstava.
Pacoli je rekao i da nije tražio nikakav poseban tretman, i da je hteo da se povinu aktuelnim merama. "Poštujem norme koje važe za sve za sve, pa tako i za mene", rekao je Pacoli. 
Kada je stigao kući, napisao je na Fejsbuku da mu je nedostajao zavičaj. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.