PR: U Gračanici nije bilo po zakonu

Izvor: B92, 27.Dec.2013, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PR: U Gračanici nije bilo po zakonu

Priština -- Kosovsko ministrastvo za administraciju i lokalnu samoupravu saopštilo je da tokom svečane sednice u Gračanici nisu poštovane zakonske procedure.

Na osnovu izveštaja o praćenju sprovođenja zakonitosti, konstatovano je da prilikom održavanja svečane sednice Skupštine opštine Gračanica, povodom konstituisanja vlasti, nisu poštovane zakonske procedure, saopšteno je.

U saopštenju se navodi da je kosovsko ministarstvo zatražilo od opštinskih organa Gračanice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da preduzmu hitne zakonske mere za održavanje svečane sednice "kako je predviđeno važećim zakonima o lokalnoj samoupravi" na Kosovu.

Nadležno ministarstvo u Prištini je upozorilo da će, preko svojih kancelarija, pratiti sprovođenje zahteva za preispitivanje procedure održavanja svečane sednice i potpisivanja deklaracije zakletve članova Skupštine opštine i predsednika opštine.

Izabrani članovi Skupštine opštine Gračanica i izabrani predsednik opštine ne mogu preduzimati radnje koje prouzrokuju pravno dejstvo sve do polaganja zakletve, kako je predviđeno članom 35.4 i članom 57.1 Zakona o lokalnoj samoupravi, podsećaju iz kosovskog ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu.

U četiri opštine na Kosovu i Metohiji južno od Ibra sa većinskim srpskim stanovništvom u utorak su održane konstitutivne sednice skupština opština na kojima su novoizabrani gradonačelnici i odbornici verifikovali mandate i položili zakletve.

Konstitutivne sednice skupština opština održane su u Gračanici, Ranilugu, Novom Brdu i Štrpcu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sednica u Gračanici nije bila po zakonu

Izvor: Akter, 27.Dec.2013

Kosovsko ministrastvo za administraciju i lokalnu samoupravu danas je saopštilo da je, na osnovu izveštaja o praćenju sprovođenja zakonitosti, konstatovano da prilikom održavanja svečane sednice Skupštine opštine Gračanica, nisu poštovane zakonske procedure

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.