POKUŠAJ UBISTVA PREDSEDNIKA OPŠTINE KOSOVSKA MITROVICA

Izvor: Kurir, 09.Dec.2011, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKUŠAJ UBISTVA PREDSEDNIKA OPŠTINE KOSOVSKA MITROVICA

Teroristi su tačno znali raspored kancelarija i ciljali su u onu u kojoj sam ja smešten, rekao za Kurir Krstimir Pantić, koji je neposredno pre napada izašao iz zgrade

KOSOVSKA MITROVICA - Albanci ne miruju!

Napadač, ili više njih, ispalili su sinoć oko 18.30 sati, iz pravca južne Mitrovice najmanje devet hitaca na kancelariju predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Pantića, koja se nalazi u zgradi u severnom delu grada. Srećom, u ovom napadu nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bilo povređenih, a pogođena su ulazna vrata zgrade opštine i zid oko prozora kancelarije predsednika opštine. Ovo je za poslednjih 15 dana drugi oružani napad na zgradu opštine Kosovska Mitrovica.

Kako saznaje Kurir, Pantić je samo nekoliko minuta pre napada izašao iz kancelarije, ali je ostavio upaljeno svetlo, pa su napadači mislili da je on još unutra. Po rečima samog Pantića ''teroristi su tačno znali raspored kancelarija i ciljali su u onu u kojoj je on smešten''.

- Ispaljeno je više hitaca iz automatskog oružja, a tokom uviđaja, pripadnici KPS iz policijske stanice na severnoj strani grada, našli su u blizini mostića, na južnoj strani više čaura kineske proizvodnje. Tom stranom kreću se isključivo Albanci, i to je dovoljan dokaz da je napad izvršen od strane albanskih ekstremista - kaže Pantić.

Po njegovim rečima, i ovaj napad dokaz je da Srbi na ovim prostorima neće imati mira dok ne prihvate institucije takozvane albanske države na Kosovu.

- Pozivam Vladu Srbije i predsednika Tadića da nastave borbu za prava Srba na Kosovu. Ukoliko odustanu od te borbe, za nas Srbe na Kosovu i Metohiji neće biti mesta - kaže Pantić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.