Otvoren prelaz u selu Izvori

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prelaz u selu Izvori

Zvečani -- Vojnici KFOR-a oko 16 časova omogućili su kretanje putničkim automobilima preko administrativnog prelaza u selu Izvori.

Na kontrolnom punktu u ovom selu koje se nalazi na krajnjem severu Kosova u opštini Zvečan ovog popodneva nalaze se američki i portugalski vojnici iz sastava KFOR-a, a tri kamiona sa kosovske strane sa novopazarskim tablicama i dalje je parkirano pored puta.

Televizija "Most” iz Zvečana prenela je izjavu američkog oficira Majkla Švarca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je rekao da će se situacija na prelazu menjati u zavisnosti od političkih prilika i komande koje dobiju vojnici.

Na ovom prelazu od juče je razvučena bodljikava žica i postavljen znak "Stop”, tako da su automobili koji prolaze tuda podvrgnuti kontroli koju vojnici Kfora obavljaju u potrazi za oružjem.

Meštani ovog sela povukli su se u svoje domove, a situacija je mirna, kao što je slučaj i sa barikadama u Rudaru gde je prohodna jedna saobraćajna traka.

Predstavnici lokalne samouprave na severu Kosova najavili su ranije danas mogućnost ponovnog blokiranja puteva, ako Kfor nastavi sa blokadom alternativnih putnih pravaca, koji sever pokrajine povezuju sa centralnom Srbijom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Normalizovan saobraćaj preko prelaza u selu Izvor

Izvor: Večernje novosti, 05.Sep.2011

Vojnici Kfora danas su oko 16 časova omogućili kretanje putničkim automobilima koji preko administrativnog prelaza u selu Izvor saobraćaju iz pravca Novog Pazara na sever Kosova i obrnuto

Nastavak na Večernje novosti...

Kfor odblokirao putnički saobraćaj na putu Banjska-Novi Pazar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011

KOSOVSKA MITROVICA -..Vojnici Kfora danas su oko 16 časova omogućili kretanje putničkim automobilima koji preko administrativnog prelaza u selu Izvori saobraćaju iz pravca Novog Pazara na sever Kosova i obrnuto...Na kontrolnom punktu u ovom selu koje se nalazi na krajnjem severu Kosova u opštini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.