“Otadžbina” o hapšenju Đurića

Izvor: JUGpress.com, 29.Mar.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Otadžbina” o hapšenju Đurića

KOSOVSKA MITROVICA

Narodini pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“  saopštio je danas da “najoštrije osuđuje brutalno hapšenje Marka Đurića po statusu ministra u Vladi Republike Srbije od strane kosovske ROSU policije.

“Tim postupkom i načinom na koji je uhapšeni sproveden kroz ulice Prištine poniženi su i država Srbija i njeni građani.

Samo hapšenje je pratio niz neobjašnjivih stvari, pa se postavlja pitanje da li se radilo o diletantizmu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << aktuelnih vlasti u Srbiji ili je u pitanju nešto drugo? Izbor lokacije gde se držao sastanak na kojem je bio Marko Đurić je olakšao ROSU policiji da ga se jako lako dočepa. Pasivan stav Đurićevih telohranitelja kao i Vučićeve partijsko-kriminalne policije svedoči da je direktor Kancelarije za KiM olako žrtvovan.

Tajni sastanci Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, prvo u Parizu a potom u Njujorku, svedoče o tome da oko samog hapšenja mnogo toga „smrdi“.

Reakcija Aleksandra Vučića na ovo poniženje Srbije je neadekvatna. Takozvani srpski ministri u separatističkoj vladi Prištine po rečima „Srpske liste“ samo su vladu napustili sa mogućnošću da se u nju vrate. Normalno bi bilo da oni podnesu neopozive ostavke a da „Srpska lista“ napusti tu terorističku i banditsku skupštinu kako je naziva predsednik Republike Srbije. Takozvana Srpska lista čak se nije ni izjasnila da li i dalje podržava ili ne vladu Ramuša Haradinaja.

Adekvatni odgovor Beograda bio bi neopozivo napuštanje vlade i skupštine samoproglašene republike Kosovo uz povlačenje potpisa sa Briselskog sporazuma kao i napuštanje integrisanog upravljanja granice između južne srpske pokrajine i ostatka Srbije.

Jučerašnja parada o samostalnom formiranju tzv. Zajednice srpskih opština srpskih odbornika biranih po lokalnim separatističkim zakonima Prištine je još jedna Vučićeva ujdurma. Ta albanska zajednica srpskih opština, po rečima predsednika Republike Srbije, mora isključivo da funkcioniše i radi u skladu sa ustavom i propisima samoproglašene republike Kosovo. Takvu instituciju Ustav Republike Srbije ne poznaje što znači da je ona suprotna najvišem pravnom aktu države Srbije. Kako Zajednica srpskih opština treba da preuzme zdravstvo i prosvetu pod svoju ingerenciju onda u prevodu to znači da se Srbija odriče i ovih institucija i preko šiptarske zajednice srpskih opština predaje ih Prištini. Jako lepo smišljeno, nema šta.

Iz aviona se vidi da će uz režirana „opiranja“ Priština takvu Zajednicu srpskih opština da prihvati jer je u skladu sa separatističkim ustavom. Dobiće na tacni preostale institucije srpske države čime će da zaokruži svoju državnost na celoj teritoriji. Zauzvrat, Aleksandar Vučić će posle jedne ovako „velike srpske pobede“ prihvatiti da sa Prištinom potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum po modelu dve Nemačke. Tim sporazumom Prištini će biti širom otvorena vrata ne toliko za prijem u Ujedinjene nacije nego za pristupanje NATO paktu. Uostalom, pre desetak dana Hašim Tači je to i najavio. Posle pristupanja samoproglašene republike Kosovo NATO paktu Republika Srbija definitivno može da se oprosti od svoje južne pokrajine. To je agenda kojom ide Aleksandar Vučić.

Rusi su to lepo shvatili pa su bez obzira na deklerativnu podršku Aleksandru Vučiću kroz reči dobro poznatog Sergeja Železnjaka decidirano Beogradu stavili do znanja:

1. Potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom je gubitak teriotorije i nije kompromis nego nacionalna izdaja.

2. Briselski sporazum je apsolutno štetan za državne i nacionalne interese Srbije.

3. Trenutno jedino rešenje za Kosovo i Metohiju je status zamrznutog konflikta.

4. Rusija će posle toga zajedno sa svojim prijateljima zdušno raditi da se Kosovo i Metohija vrati u okrilje Republike Srbije.

Čudno je da ovu glasno medijima datu izjavu od strane Sergeja Železnjaka nije preneo Informer. Ovo zbog toga, što ovaj dnevni list sebe predstavlja da ima dobre obaveštajne izvore u samom Kremlju”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.