Osude zbog pritvaranja novinarke Koha ditore

Izvor: RTS, 31.Dec.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osude zbog pritvaranja novinarke "Koha ditore"

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje pokušaj represije nad novinarkom "Koha ditore" Sarandom Ramaj koju je kosovska policija u petak zadržala više od šest sati i oduzela joj mobilni telefon.
Novinarka Saranda Ramaj je u petak zadržana šest sati od strane kosovske policije, koja je takođe oduzela i zadržala njen mobilni telefon više časova, navodi se u saopštenju Medijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << asocijacije Jugoistočne Evrope.
"Ovaj pokušaj represije od strane policije desio se u trenutku kada je gospođa Ramaj pokušavala da radi svoj posao, odnosno da izveštava sa suđenja na kojem je svedočio gospodin Hašim Tači i da snimi njegovu izjavu, upravo koristeći mobilni telefon koji je kasnije oduzet", dodaje se u sopštenju.
Pritvaranje novinarke Ramaj i nezakonito oduzimanje njenog mobilnog telefona, odnosno sredstva za rad, doživljavamo isključivo kao pokušaj zastrašivanja i napad na slobodu medija. Sloboda medija je temelj svakog društva koje se pokušava nazvati demokratskim, pa je ovakvo delovanje policije protiv jedne novinarke apsolutno nedopustivo ponašanje, ističe se u saopštenju koje potpisuje izvršni direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope Vuk Maraš.
"Pozivamo kosovsku policiju da se suzdrži bilo kakve dalje represije protiv novinarke Ramaj i Koha ditore, a nadležne organe da hitno ispitaju da li je i u kojem obimu, u procesu pritvaranja gospođe Ramaj i oduzimanja njene imovine, došlo do zloupotrebe ovlašćenja i preterane upotrebe sile", zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MAJE: Osuđujemo napad na novinarku Ramaj

Izvor: Danas, 31.Dec.2018

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrožije osuđuje pokušaj represije nad novinarkom KOHA Ditore Sarandom Ramaj, navodi se u njihovom saopštenju. Članak MAJE: Osuđujemo napad na novinarku Ramaj se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.