Osuda skrnavljenja srpskih grobalja

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuda skrnavljenja srpskih grobalja

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju je osudila skrnavljenje dva srpska groblja u selima Kruševac i Donji Livoč.

Kancelarija za KiM je pozvala nadležne u Pokrajini da učine sve, pronađu i kazne odgovorne kako bi se konačno takvom vandalizmu stalo na put.

“Izražavamo žaljenje što Priština i međunarodna zajednica za deceniju i po nisu našle način da se vandalizmu, kome nema sličnog u civilizovanom svetu, konačno stane na put“, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladina Kancelarija za KiM.

"Ovim putem ih pozivamo da pronađu počinioce i ne dozvole da mala grupa pojedinaca šteti njihovom ugledu, jer svi ti incidenti, ne samo da podrivaju duh multikulturalizma na Kosovu i Metohiji, već i napore na normalizaciji odnosa koji su osnov normalnog suživota u Pokrajini", ističe se u saopštenju kancelarije.

Takvim nečinjenjem, kako se navodi, indirektno se stavlja na znanje malobrojnim pojedincima, kojima ništa nije sveto, da su napadi na srpska groblja, srpske crkve i manastire, poput prošlonedeljne, pljačke Hrama Svetog Dimitrija u Sušici, dobrodošli.

Nepoznati počinioci prethodnih dana su oskrnavili srpsko pravoslavno groblje u selu Kruševac, koje se nalazi na oko sedam kilometara od Obilića u pravcu Kosova Polja, kao i groblje u selu Donji Livoč nadomak Gnjilana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.