Ostaće samo Albanija da priznaje Kosovo!

Izvor: Mondo, 24.Okt.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ostaće samo Albanija da priznaje Kosovo!"

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić bio je gost u emisiji Ognjena Amidžića gde je pričao o povlačenju priznanja Kosova drugih zemalja i "prijateljima" Afrikancima.

Ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić bio je gost u emisiji Ognjena Amidžića "Ami G Show" gde je još jednom potvrdio da je Lesoto povukao priznanje Kosova, što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je do sada ukupno sedam zemalja povuklo priznanje, kao i da će "vrlo brzo ta cifra biti dvocifrena".

"Ostaće samo Albanija da priznaje Kosovo", kroz smeh je istakao Dačić i objasnio zbog čega afričke zemlje sada u "naletu" povlače priznanje nezavisnosti Kosova.

"Afrikanci su naša braća i prijatelji. Oni se sećaju Jugoslavije i Tita, ja uvek kažem ja sam predsednik Titove bivše partije, jer to jeste tačno i kada to kažem, ustaju i ljube se sa mnom, obraćaju mi se kao bratu. Zato su te zemlje i priznale Kosovo jer niko nije hteo da ide tamo i razgovara sa njima. Mislili su da nama to nije bitno. Prvi put se neko sada u Srbiji interesuje za tu temu. Prijateljstvo je prijateljstvo i to mora da se međusobno poštuje", rekao je ministar spoljnih poslova posebno istakao premijera Togoa.

"Premijer Togora? To je moj brat Alfa! Tako mu je ime", otkrio je on.

Dačić: Kosovo više nije američko "čedo"

Kao posebnu povezanost afrički zemalja sa nekadašnjom Jugoslavijom, on je objasnio kako je na primer prvi telefonski razgovor ikada obavljen u Keniji bio upravo sa Titotm, kao i da se u Etiopiji glavna ulica zove Josif Broz Tito.

Za dalje korake u povlačenju priznanja i drugih zemalja, Dačić je istakao da će u narednih deset dana, sigurno još barem "tri, četiri ili pet" zemalja povući priznanje, kao i da su to naporni pregovori koji dugo traju.

"Ne moramo o razgraničenju, nećemo o priznanju"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.