Oslobođen bivši komandant OVPBM Šefket Musliu

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen bivši komandant OVPBM Šefket Musliu

PRIŠTINA- Kosovski Vrhovni sud oslobodio je daljeg izdržavanja zatvorske kazne Šefketa Muslijua, jednog od komandanata bivše albanske paravojne formacije sa juga Srbije, Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe ( OVPBM).

Sudsko veće Vrhovnog suda je usvojilo žalbu advokata odbrane Nika Šalje, za puštanje Muslijua iz zatvora, ali je optužbu za otmicu vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Gnjilanu.

Muslijua je Okružni sud u Gnjilanu osudio za tri krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dela otmice i jedno delo prinude u pokušaju na 12 godina zatvora, a on se nalazio u pritvoru od 7. avgusta 2003. godine.

U međuvremenu je, prošle godine na jednom suđenju tužilaštvo odustalo od jednog krivičnog dela otmice, a Okružni sud u Gnjilanu je smanjio kaznu sa 12 na 10 godina i šest meseci zatvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.