Opozicija radi što vlast želi?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2015, 03:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija radi što vlast želi?

Nakon što su u Prištini dva dana trajali sukobi sa policijom, u kojima je povređeno na desetine policajaca i privedeno više demonstranata, kosovska opozicija najavila je novi izlazak na ulicu za 28. novembar.

Dok lider opozicije Ramuš Haradinaj tvrdi da je sve to odgovor na sporazume o Zajednici srpskih opština i o razgraničenju sa Crnom Gorom, mnogi smatraju da je reč o režiji u koju je uključen i deo vlasti. Cilj je navodno da se izvrši pritisak na međunarodnu zajednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da, osim ta dva sporazuma, "omekša" i u vezi s početkom rada Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Zaista, čudno je kako je poslanica Donika Kadaj Bujupi, kojoj je sud odredio 30 dana pritvora za delo za koje bi mogla da bude osuđena na desetogodišnju kaznu, uspela da unese dva puta suzavac u skupštinsku salu i da ga aktivira?!

Ni Pokret Samoopredeljenje ne krije da ima pomoć unutar kosovskog sistema, kao i da ga podržavaju pojedinci u policiji.

Ipak, kosovski pravosudni organi izdali su nalog za hapšenje još troje ljudi, među kojima je i bivši lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

Lider Spota Momčilo Trajković kaže za "Vesti" da su motivi pomešani.

- Reč je i o sukobu različitih interesa, od međualbanskih ideoloških i interesnih, do pritiska na međunarodnu zajednicu da odloži sprovođenje odluke o ZSO i Specijalnom sudu. Naravno, sve to se reflektuje na srpsku zajednicu - ističe Trajković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.