Oliver Ivanović posle tri godine prošetao K. Mitrovicom

Izvor: B92, 21.Apr.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović posle tri godine prošetao K. Mitrovicom

Kosovska Mitrovica -- Oliver Ivanović je prvi put posle više od tri godine prošetao Kosovskom Mitrovicom, pošto mu je sud ukinuo kućni pritvor.

Ivanoviću je ukinut pritvor i određena mu je mera javljanja u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice dva puta nedeljno.

"Svako poboljšanje mog statusa korak je napred, a današnju odluku suda vidim kao ozbiljan korak ka istini i potpunoj slobodi. Ništa se nije promenilo u vezi s konačnom presudom - za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nju treba još da se borim, ali sa slobode je mnogo lakše boriti se za ono za šta sam ja mislio da je izvesno od samog početka", rekao je za televiziju "Most" Ivanović, lider Građanske incijative Srbija, demokratija, pravda.

Dodao je da on "nema nikakve veze s događajem" koji mu je stavljen na teret i da je "optužen potpuno besmisleno".

"Suočen sam sa optužnicom i tu optužnicu moram da oborim tako što ću u redovnom postupku dokazati svoju nevinost", naveo je Ivanović i dodao da "čovek ne ume da ceni slobodu dok je ne izgubi".

Nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću u ponovljenom sudskom postupku koji je najavljen za 27. april, prema rečima advokata odložen je na neređeno vreme.

Ivanović je dodao da nema nikakve veze s "groznim zločinom" koji mu se stavlja na teret i da je uveren da u to niko nije poverovao.

"Možda je neko u to poverovao, ali sumnjam, jer, koliko znam, niko od Albanaca, Bošnjaka koje ja poznajem, u tako nešto nije poverovao", rekao je Ivanović.

Ivanovićev sin Bogdan, koji je danas prvi put posle 3,5 godine prošetao sa ocem, rekao je da je zato "srećan do neba".

Advokat Ljubomir Pantović ocenio je da Sudsko veće Ivanoviću nije slučajno ukinulo kućni pritvor.

"Verujemo da i oni imaju mišljenje da Ivanović nije kriv i ovo je veliki korak ka pozitivnom ishodu krivičnog postupka protiv Ivanovića", rekao je Pantović.

Advokat Nebojša Vasić ocenio je da je današnja odluka suda rezultat "naše borbe da dokažemo ne samo da Oliver Ivanović nema nikakve veze sa delima za koja je optužen, već, da pre svega, ne želi da beži".

Vlajić je dodao da ta odluka olakšava vođenje krivičnog postupka, a Ivanoviću omogućava da živi kao svaki drugi građanin.

Krajem marta počeo je ponovljen postupak protiv Ivanovića koji je 21. januara 2016. godine prvostepeno osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog 14. aprila 1999. godine u južnoj Kosovskoj Mitrovici.

Uhapšen je 27. januara 2014. godine, a u prvostepenom postupku saslušano je više od 80 svedoka tužilaštva i odbrane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oliver Ivanović posle tri godine prošetao Kosovskom Mitrovicom

Izvor: Blic, 21.Apr.2017

Oliver Ivanović je danas prvi put posle više od tri godine prošetao Kosovskom Mitrovicom, pošto mu je sud ukinuo kućni pritvor...Ivanoviću je danas ukinut pritvor i određena mu je mera javljanja u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice dva puta nedeljno...- Svako poboljšanje mog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.