Oliver Ivanović: Sigurno idem u drugi krug

Izvor: Kurir, 17.Nov.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović: Sigurno idem u drugi krug

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović, zadovoljan je izlažnošću na ponovljene izbore, uveren da će ići u drugi krug, mada, kako je rekao, možda je već i pobedio.

"Mi smo zadovoljni rezultatom. Naša procena je da imamo više od 1.500 glasova, to su glasovi za koje smo dobili potvrdu, a verovatno je da imamo i više od tog broja, što znači da ću sigurno ići u drugi krug, a ne znam da li sam i definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pobedio", rekao je Ivanović novinarima posle zatvaranja biračkih mesta.

On je napomenuo da se nada da će već u ponedeljak posle brojanja glasova to biti poznato i naglasio da je važno da glasovi budu što brže prebrojani jer to umanjuje mogućnost za manipulacije.

Prema podacima Građanske liste "Sloboda, demokratija, pravda", čiji je Ivanović kandidat, u tri biračka centra u Mitrovici danas su na izbore izašla 5.232 birača, što je 22,4 odsto, što nije definitivan broj, jer tim glasovima treba da se pripoje i oni od 3. novembra, kao i uslovni glasovi.

Kod uslovnih glasova, napomenuo je Ivanović, moguće su manipulacije, jer je uglavnom reč o ljudima koji se nisu našli na biračkom spisku.

"U nekoliko slučajeva evidentirali smo ljude koji nisu iz Mitrovice, pa je tako kandidat za odbornika opštine Zvečan glasao u Mitrovici, mada ima još slučajeva da su ljudi iz pojedinih gradova u centralnoj Srbiji pokušali da glasaju", naveo je Ivanović.

Za takve propuste, on je okrivio pojedine ljude u biračkim odborima.

"Nažalost, to su naši sugrađani koji se služe manipulacijama da po svaku cenu dobiju glas više", rekao je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File: Srbija i Kosovo ka EU bez međusobnog blokiranja

Izvor: Kurir, 17.Nov.2013

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da bi trebalo postepeno pronaći dovoljan stepen normalizacije odnosa Srbije i Kosova tako da svaka strana može da nastavi svoj put ka EU, bez blokiranja druge..."Normalizacija odnosa sa Kosovom će zaista morati da ide ruku pod ruku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.