Oglasio se Kfor povodom hapšenja Kurtijevih specijalaca

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 23:07

Oglasio se Kfor povodom hapšenja Kurtijevih specijalaca

Kfor je večeras saopštio da su u kontaktu sa srpskim vlastima radi dobijanja zvaničnih informacija u vezi s hapšenjem pripadnika policije tzv. Kosova.

"Kfor nije bio uključen u današnji događaj što se tiče trojice kosovskih policajaca i u kontaktu je sa srpskim vlastima kako bi dobio zvanične informacije o tome šta se dogodilo", navodi se u saopštenju Kfora na upit lista Ekspres.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centralne Srbije, trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.

Generalni sekretar MUP Srbije Željko Brkić je na vanrednoj konferenciji za medije kazao da su oni bili u punoj ratnoj opremi, te da su imali tri automatske puške, municiju, i mape.

Brkić je naveo da su u 12.38 časova u administrativnom pojasu daleko u dubini teritorije centralne Srbije antiterorističke grupe MUP locirale tri pripadnika Kosovske policije.

"Bili su u putnoj ratnoj opremi, imali su i GPS. Vozilom "dačia" su došli do administrativnog prelaza, ostavili vozilo i nastavili peške preko granice, gde su locirani i uhapšeni. Mesto hapšenja se nalazi u opštini Raška, više od jednog kilometra u dubini teritorije Srbije. Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP nisu bili blizu administrativne linije i nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti preduzeli ijedan protivpravni akt", kazao je Brkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.